Sfaturi pentru cei care muncesc de acasa: fiti productivi
Sfaturi pentru cei care muncesc de acasa: fiti productivi

Persoanele fizice autorizate sau cei care pur si simplu au o afacere si aleg sa lucreze de acasa trebuie sa stie ca exista cateva lucruri importante de care sa tina cont. Munca de acasa tinde sa uneasca bariera dintre viata personala si cea profesionala, tocmai de aceea ar fi bine sa tinem cont de cateva sfaturi:

1. Defineste spatiul in care lucrezi. Amenajeaza-ti o camera special pentru lucru, nu o fa oriunde pentru ca intra-adevar conteaza. Acest lucru te face sa-ti schimbi gandul de la "Sunt la job" la "Sunt acasa", potrivit zenhabits.net.

2. Stabileste-ti un program si incearca sa te tii de el.

3. Nu ramane imbracat in pijamale. Ia micul dejun, fa un dus si imbraca-te frumos.

4. Inchide usa. Daca lasi usa deschisa la camera amenajata pe post de biroul tau, vei avea senzatia ca nu prea ai chef de lucru si nici nu trebuie sa lucrezi. Pentru familia ta, acest lucru poate insemna ca tata este aproape si ca pot merge sa vorbesc cu el.

5. Patreaza biroul ordonat. Un spatiu de lucru ordonat te ajuta sa ai si mintea ordonata, si astfel ziua ta va fi mai productiva.

6. Inchide telefonul cand nu trebuie sa fi deranjat. Inchide casuta de email de asemenea, iar daca este

posibil, inchide internetul.

7. Nu te opri din lucru daca ai o zi grea. Antreneaza-te sa lucrezi indiferent de cum te simti.

8. Patreaza trei liste cu trei lucruri de facut. Prima lista contine lucrurile pe care le vei face astazi. A doua lista are trei lucruri pe care ai vrea sa le faci, dar nu sunt esentiale. A treia contine trei lucruri pe care ai vrea sa le faci in viitor.

9. Instaleaza un scaun bun. Este important sa stai asezat intr-un scaun confortabil.

10. Pastreaza un carnetel si un creion la indemana. Noteaza ideile care iti vine pentru diferite proiecte. Citeste-le de doua ori pe saptamana pentru a-ti aminti de lucrurile pe care ai putea sa le faci.

11. Ofera-ti pauze. Nu sta inchis in camera tot timpul. Pentru fiecare ora de munca, ia-ti o pauza de 10 minute in care sa-ti aerisesti mintea.

12. Nu te mai intoarce sa lucrezi dupa ce ai terminat. Daca ai o idee minunata, noteaz-o intr-un carnetel.

13. Ai grija ce muzica asculti cand lucrezi. Muzica iti poate influenta starea de spirit.

14. Sa sti cand sa te opresti. Nu munci pana noaptea tarziu. Stabileste un program cand sa incepi munca si cand sa termini.

15. Nu lasa munca sa-ti ocupe toate viata. E mai usor de spus decat de facut in momentul in care lucrezi de acasa.