Ce riscuri presupune supra-aprecierea locuintei tale?
Ce riscuri presupune supra-aprecierea locuintei tale?

Tentatia initiala a fiecarui vanzator este sa-si maximizeze artificial profitul, iar in practica, artificialitatea se traduce, pe de o parte, intr-un pret ridicat, iar pe de alta parte in imbunatatiri de fatada, fara valoare intrinseca, facute pentru a masca deficiente tehnice si functionale.

Strategia pretului ridicat, cu posibilitatea de negociere ulterioara, poate fi si este o greseala, atunci cand nu sunt luate in calcul proprietati similare aflate in aceeasi zona. O diferenta de pret neglijabila intre doua proprietati cu caracteristici identice este benefica vanzarii, iar negocierea pretului in asemenea situatie este un bonus de care, cu siguranta, cumparatorul locuintei tale se va bucura. Insa diferentele majore sau mai mari vor intarzia vanzarea foarte mult.

Sa detaliem putin acest aspect. De ce un pret mult peste toate celelalte oferte de acelasi fel constituie un dezavantaj si va impiedica vanzarea?

1. Relatia cu clientii. Daca anuntul tau de vanzare iese in evidenta printr-un pret prea piperat, vei avea surpriza ca telefonul tau sa nu sune. Oricat de buna ar fi descrierea, factorul emotional se declaseaza doar in momentul vizionarii. Altfel pretul va fi cel care va dicta. Iar in cazul de fata, pretul dicteaza ca oferta ta sa nu fie atractiva.

2. Relatia cu partenerii. Supra-aprecierea locuintei tale te va situa in partea de jos a preferintelor consilierilor agentiilor imobiliare cu care te-ai decis sa lucrezi. In constiinta lor, locuinta ta va fi inaccesibila. Chiar daca la un moment dat te decizi sa scazi pretul, este prea tarziu!

3. Relatia cu clientii partenerilor. Consilierii imobiliari au tendinta de a oferta mai multe variante ale aceluiasi produs. Atunci cand vorbim de acelasi produs la preturi diferite, vei pierde, pentru ca tu vii cu varianta cea mai scumpa! Acest lucru nu tine cont de finisaje, pentru ca fiecare cumparator va dori sa-si puna amprenta proprie pe casa unde urmeaza sa locuiasca.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.
Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri apartamente, case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.