Persoanele fizice: obligate sa-si calculeze singure impozitul pe venitul
Persoanele fizice: obligate sa-si calculeze singure impozitul pe venitul

De anul acesta, persoanele fizice autorizate sunt obligate sa-si calculeze singure impozitul pe venitul net anual, in locul angajatilor Fiscului.

 

Decizia de impunere va disparea, iar de fapt data pentru depunerea declaratiei va fi si termenul de plata. Termenul limita in acest an va fi 25 mai fata de anul trecut cand era 15 mai.

 

 Claudia Sofianu, tax manager Ernst&Young a declarat: "Nu trebuie sa uitam ca prevederile legislatiei fiscale romanesti nu sunt printre cele mai putin complexe si ca cea mai mare parte a contribuabililor nu au cunostinte de fiscalitate, ceea ce, evident, va ingreuna in practica procesul de calcul al impozitului si completarea declaratiei anuale, mai ales luand in considerare si modificarile succesive si chiar contradictorii pe alocuri aduse in ultimul timp legislatiei de asigurari sociale care are adeseori impact asupra calculului impozitului pe venit“, potrivit publicatiei Capital.

 

O alta prevedere importanta este aceea de prelungire cu un an a interdictiei de deducere a TVA-ului in cazul cumpararii unor vehicule rutiere cat si a combustibilului.